Σημαντική ανακάλυψη για τη θεραπεία της υπογονιμότητας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μια σημαντική ανακάλυψη για τη γονιμότητα, που έκαναν επιστήμονες στη Βρετανία, ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία νέων θεραπειών, αλλά και νέων αντισυλληπτικών χαπιών, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λιγότερες παρενέργειες.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Sanger του Wellcome Trust ανακάλυψαν μια βασική πρωτεΐνη για την αναπαραγωγή, η οποία επιτρέπει στο σπέρμα και το ωάριο να αναγνωρίζουν το ένα το άλλο.

Η πρωτεΐνη αυτή υπάρχει στα ωάρια και μοιάζει με την αντίστοιχη πρωτεΐνη που είχε εντοπιστεί στο σπέρμα από επιστήμονες στην Ιαπωνία το 2005. Η πρωτεΐνη αυτή λέγεται Izumo και η αντίστοιχή της δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα, ωστόσο οι ερευνητές γνώριζαν την ύπαρξή της επειδή για να γίνει η γονιμοποίηση η Izumo πρέπει να συνδεθεί με αυτήν.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, η ανακάλυψη έγινε έπειτα από τη χρήση μιας τεχνητής εκδοχής της πρωτεΐνης Izumo, που είχε στόχο τον εντοπισμό παρόμοιων πρωτεϊνών που υπάρχουν στην επιφάνεια του ωαρίου.

Έτσι, εντοπίστηκε η νέα πρωτεΐνη που πήρε την ονομασία Γιούνο, από τη ρωμαϊκή θεότητα της γονιμότητας και του γάμου.

Όπως είπε ο βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης, δρ Gavin Wright, χωρίς αυτή τη βασική σχέση η γονιμοποίηση δεν πραγματοποιείται, γι" αυτό και η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα βοηθήσει τους επιστήμονες τόσο να βελτιώσουν τις θεραπείες που υπάρχουν σήμερα, όσο και να αναπτύξουν καινούργια αντισυλληπτικά χάπια.

 

Πηγή:Exitnews.gr

Author

Δώρα Ρουμελιώτη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με Εμάς

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του morethanawoman.gr στο email info@morethanawoman.gr

Δείτε περισσότερα

Twitter Feed

Διαγωνισμός: Τρεις τυχερές θα κερδίσουν ένα "Τhank You Box" με 4 ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα Essence… https://t.co/yRRJgBSwe8
Copy-Paste: τo go-to look που θα αντιγράψουμε και θα φορέσουμε το φθινόπωρο https://t.co/D6tvACOjs6 https://t.co/8WEbkW5TMg