Κάθε… πρόβλημα και μία λύση!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Υπάρχουν πολλά μικρά, καθημερινά πράγματα τα οποία μπορούν να κάνουν τη... μεγάλη διαφορά στη σεξουαλική μας ζωή. Αρκεί, βέβαια, να φροντίσουμε να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας έγκαιρα!

«Ύπνο χρειάζομαι... Όχι σεξ!»

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη βρετανική έρευνα, που διεξήχθη σε 11.000 άντρες και γυναίκες 16-44 ετών, μειωμένη σεξουαλική διάθεση παρουσιάζει, κάποια στιγμή στη συζυγική του ζωή, το 54% των παντρεμένων γυναικών! Οι ειδικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι αυτό δεν οφείλεται τόσο στην απουσία όρεξης όσο στην απουσία επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Σεξ έστω και στα... γρήγορα! Διαφορετικά, αν περιμένετε πότε οι συνθήκες θα είναι τέλειες, πότε θα είστε ξεκούραστη και πότε θα υπάρχει άπλετος χρόνος, θα έχετε χάσει την... ουσία: ακόμα και μια μέτρια ερωτική επαφή αποτελεί μια ευκαιρία να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να κρατήσετε τη λίμπιντό σας σε καλά επίπεδα! Προσπαθήστε, βέβαια, πρώτα να «μοιράσετε» κάποιες υποχρεώσεις σας, συζητήστε με το σύντροφό σας ανοιχτά για ό,τι σας εξουθενώνει πνευματικά και σωματικά, προτείνετέ του τρόπους να σας χαλαρώσει και -κυρίως- βάλτε τις ανάγκες σας ως γυναίκα στη σωστή τους σειρά •αν, για παράδειγμα, αφήσετε άπλυτα τα πιάτα στο νεροχύτη προκειμένου να... πέσετε στο κρεβάτι, δε θα χαλάσει το σύμπαν!

«Η τηλεόραση τον "τραβάει" πιο πολύ από εμένα πια!»
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Αν τελευταία έχετε «πάρει» κάποια κιλά, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην παραγωγή ενός ενζύμου (την αρωματάση) που συμβάλλει στη μετατροπή των ανδρογόνων σε οιστρογόνα, μειώνοντας την ερωτική διάθεση. Όπως υπογραμμίζει ωστόσο ο Δρ. Θάνος Ασκητής στην ιστιοσελίδα του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας (www.askitis.gr) «στον άνδρα, η σεξουαλική αποστροφή εμφανίζεται περισσότερο όταν η σύντροφός του σταματήσει να του προκαλεί έλξη κι επιθυμία στην καθημερινή τους ζωή.»
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Στην πρώτη περίπτωση, τη λύση δίνουν οι βιταμίνες Α και Ε (που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των ορμονών του σεξ) και γενικότερα η εφαρμογή των κανόνων της Μεσογειακής Διατροφής. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, αρχίστε να ξαναπροσέχετε την εικόνα σας -εξίσου με τη συμπεριφορά σας- και σταματήστε να εμφανίζεστε μπροστά του με λερωμένη ρόμπα και... μπικουτί! Δραστηριοποιηθείτε ως προς το ερωτικό παιχνίδι •στείλτε του «πονηρά» sms στη διάρκεια της μέρας, δημιουργήστε ατμόσφαιρα, αναλάβετε πρωτοβουλίες «αλλαγής ρόλων» που θα τον ξαφνιάσουν ευχάριστα και, αφού δε λέει να...ξεκολλήσει από την τηλεόραση, νοικιάστε και προτείνετέ του να δείτε μαζί ένα «ακατάλληλο» dvd.

«Στο διπλανό δωμάτιο κοιμούνται πλέον δύο μωρά!»
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Η ύπαρξη παιδιών είναι όντως άλλος ένας παράγοντας που ελαττώνει τις σεξουαλικές επαφές του ζευγαριού. Πολλές μελέτες αναφέρονται σε ψυχογενείς αιτίες που προκαλούν την απομάκρυνση των δύο συντρόφων ενώ, αρκετές φορές, η ίδια η γυναίκα-μητέρα καθιστά το παιδί κεντρικό σημείο αναφοράς της δικής της ζωής. Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη συγκέντρωσης στο σεξ οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης και, κατά συνέπεια, σε μειωμένα ερεθίσματα προς τα γεννητικά όργανα.
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής ικανός να μεταφέρει από μια περιοχή του εγκεφάλου σε μιαν άλλη συναισθήματα όπως η ευφορία και η ικανοποίηση. Είναι ένα χημικό μόριο που λειτουργεί σαν... στρόφιγγα: ένα ερωτικό αγκάλιασμα ή ένα παθιασμένο φιλί βοηθούν να ανοίξουν οι κρουνοί! Αρκεί βέβαια, όπως προείπαμε, να έχετε... συγκεντρωθεί! Πρέπει, λοιπόν, να διαφυλάξετε από τις παιδικές... επιδρομές το άβατο της κρεβατοκάμαράς σας και, επιπλέον, να καθιερώσετε τουλάχιστον μία «απόδραση» την εβδομάδα (ναι, έστω και σε ξενοδοχείο ή στο... αυτοκίνητο) για να κρατήσετε ζωντανή τη σεξουαλική σας ζωή. Επιπλέον σημείωση: μη μεταφέρετε το παιδικό χιούμορ, τα... υποκοριστικά και γενικότερα τον παιδισμό στο κρεβάτι σας!

«Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια... Έχω βαρεθεί!»
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα έρευνας της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, μόλις επτά χρόνια «κρατά» το πάθος στο γάμο •από τον 8ο χρόνο και μετά, άγνωστο για ποιους επιστημονικούς λόγους, το 65% των ανδρών και το 64,5% των γυναικών καταφεύγουν στην απιστία, ενώ το 62% του συνόλου σταματά να «βλέπει» τους/τις συντρόφους τους ερωτικά. Οι δύο σύζυγοι και πρώην εραστές επαναπαύονται στη ρουτίνα και την τυπικότητα μιας σχέσης που τελικά εξελίσσεται σε... σύμβαση συμβίωσης •αργά μεν αλλά σταθερά!
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Όπως επισημαίνει και πάλι ο Δρ. Ασκητής, «τα άτομα που αναζητούν το ξαφνικό και αιφνίδιο, που δημιουργούν σκηνές και εικόνες ικανές να ξανανιώσουν τον κουρασμένο χώρο τους, επιτυγχάνουν την ανατροπή!» Αποκλείεται, εξάλλου, να τα έχετε κάνει όλα •δοκιμάστε καινούργιες στάσεις, καινούργια «βοηθήματα», βγάλτε στο φως τις φαντασιώσεις σας, ενθαρρύνετε τις δικές του και εστιάστε σε όσα σας πρωτοτράβηξαν κοντά του, επιχειρώντας μια ερωτική αναδρομή. Ίσως ακούγεται απίστευτο, όμως, και μόνο η σκέψη του να ξεπεράσετε τα όριά σας με τον... πολύχρονο σύντροφό σας είναι πολύ διεγερτική!

«Δυστυχως, το... σύστημα δε λειτουργεί!»
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Εκτιμάται ότι το 5% των περιπτώσεων στυτικής δυσλειτουργίας οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, ενώ «συνήθεις ύποπτοι» είναι ακόμα τα φάρμακα για την πίεση, την κατάθλιψη και το στρες. Τα καθημερινά προβλήματα μπορούν επίσης να «φρενάρουν» τις σεξουαλικές επιδόσεις ενός άντρα, όπως και η σωματική αδράνεια.
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να... αφήσει κανείς το στρες στο γραφείο •μια βόλτα από το γυμναστήριο της γειτονιάς, ένα χαλαρωτικό μπάνιο και οι ασκήσεις αναπνοής είναι κάποιοι από αυτούς, ενώ στο δικό σας χέρι είναι να του δημιουργήσετε, μόλις επιστρέψει στο σπίτι, τους κατάλληλους... αντιπερισπασμούς! Ένας άνδρας περιορίζει κατά πολύ το ενδεχόμενο εμφάνισης ή και τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας όταν δεν καπνίζει, δεν κάνει κατάχρηση οινοπνεύματος, τρέφεται και ζει υγιεινά •φροντίστε να του το θυμίζετε αλλά... διακριτικά. Σημαντικό είναι, επίσης, να γνωρίζετε ότι το 85% των ευτυχισμένων ζευγαριών στις ΗΠΑ κάνουν «ικανοποιητικό» σεξ, χωρίς ν' αναζητούν πάντα τον «τέλειο» οργασμό •δε σχολιάζουν τις επιδόσεις του συντρόφου τους και επικεντρώνονται στις τρυφερές στιγμές και τα... προκαταρκτικά.

Author

Ελευθερία Κανακάκη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με Εμάς

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του morethanawoman.gr στο email info@morethanawoman.gr

Δείτε περισσότερα

Twitter Feed

Διαγωνισμός: Τρεις τυχερές θα κερδίσουν ένα "Τhank You Box" με 4 ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα Essence… https://t.co/yRRJgBSwe8
Copy-Paste: τo go-to look που θα αντιγράψουμε και θα φορέσουμε το φθινόπωρο https://t.co/D6tvACOjs6 https://t.co/8WEbkW5TMg