Καλοκαιρινοί έρωτες: ορισμένοι… κρατούν πολύ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

 Ήλιος, παιχνίδι, ξεγνοιασιά και... ο πρώτος έρωτας του παιδιού «χτίζεται» με ευκολία κάπου στην ακροθαλασσιά! Θα τον αντιμετωπίσετε σωστά, μόνο αν τον συγκρίνετε με... τις αναμνήσεις σας!

Κατ' αρχήν, διακριτικότητα! Αυτή είναι η λέξη-κλειδί για την προσέγγιση του πρώτου (;) ερωτικού σκιρτήματος του μικρούλη ή της μικρούλας σας που -πιστέψτε μας- το βιώνει εντονότατα! Με τη διαφορά ότι, στην ηλικία που βρίσκεται, η καλοκαιρινή «αγάπη» της δε θα κρατήσει πολύ...

●Μεταξύ 3-5 ετών, τα παιδιά και των δύο φύλων παρουσιάζουν μια δυνατή αλλά εφήμερη έλξη, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους προς συνομήλικά τους που «θυμίζουν» κάπου τον μπαμπά ή αντίστοιχα τη μαμά τους. Σύντομα, το αντικείμενο του «πόθου» τους θα αντικατασταθεί από κάποιο κοριτσάκι/αγοράκι στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, όμως, μέχρι τότε, έχουν την ανάγκη να συναντιούνται αραιά και που και να «μοιράζονται» τα αγγίγματα τους.

●Μεταξύ 6-9 ετών, η έλξη αυτή γίνεται πιο σταθερή και βασίζεται στην αμοιβαιότητα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που το ερωτευμένο παιδί βρίσκει ανταπόκριση στα συναισθήματά του, θέλει απαραιτήτως να επικοινωνεί, να ανταλλάσσει απόψεις και -κυρίως μέσω των γνωστών «ημερολογίων»- να... αλληλογραφεί. Οπότε, αν η τακτική επικοινωνία δεν είναι εφικτή, μπορείτε να το στρέψετε προς τα εκεί...

●Μεταξύ 9-12 ετών, η προηγούμενη λύση δεν είναι αρκετή! Έτσι, θα χρειαστεί να ευνοήσετε την εβδομαδιαία ή έστω 15θήμερη συνάντηση των δύο παιδιών, αφού τώρα η σχέση τους στηρίζεται σ' έναν «κώδικα τιμής» και η φιλία τους θεωρείται «ιερή».

●Από 13 ετών και πάνω, αρχίζουν οι... ονειροπολήσεις, ενώ διαμορφώνεται συγχρόνως το ερωτικό πρότυπο που θα «ακολουθήσει» ως ενήλικας το παιδί. Επιτρέποντάς του να ζήσει την εφηβεία του με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια, θα ικανοποιήσει τα συναισθήματα αλλά και την... περιέργειά του και δε θα βιαστεί να αρχίσει τη σεξουαλική του ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι γνωρίζετε από την εμπειρία σας ότι οι καλοκαιρινοί έρωτες συνήθως δε διαρκούν πολύ, δε χρειάζεται να... ενημερώσετε το παιδί! Οι χειρισμοί σας πρέπει να είναι «λεπτοί», όπως πρέπει επίσης να προσπαθήσετε ν' ακολουθήσετε «κατά γράμμα» τα εξής:

1. Να το παροτρύνετε να εκφραστεί ελεύθερα, ακόμα κι αν φοβάστε ότι θα πληγωθεί.

2. Να μην προδώσετε το μυστικό του, αλλά αντίθετα να φροντίσετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του.

3. Να μην το αντιμετωπίσετε με την «πονηριά» των μεγάλων ούτε με αστειάκια που πιθανόν να το μπερδέψουν ή να το «μπλοκάρουν».

4. Να μην «παρακάμψετε» τις απορίες του γύρω από τα ερωτικά θέματα.

5. Να περιορίσετε τις δικές σας παρεμβάσεις και την κριτική.

Author

Ελευθερία Κανακάκη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με Εμάς

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του morethanawoman.gr στο email info@morethanawoman.gr

Δείτε περισσότερα

Twitter Feed

Διαγωνισμός: Τρεις τυχερές θα κερδίσουν ένα "Τhank You Box" με 4 ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα Essence… https://t.co/yRRJgBSwe8
Copy-Paste: τo go-to look που θα αντιγράψουμε και θα φορέσουμε το φθινόπωρο https://t.co/D6tvACOjs6 https://t.co/8WEbkW5TMg