Η Δήμητρα Χριστοπούλου έχει το δικό της "Σκοπό Ζωής"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Αλληλεγγύη, ανταπόδοση, φροντίδα στον συνάνθρωπο, εθελοντισμός, κοινωφελές έργο είναι οι πέντε κύριοι άξονες  που συνθέτουν το παζλ του φιλανθρωπικού οργανισμού "Σκοπός Ζωής".

Στο κέντρο του βρίσκονται οι εθελοντές του, η ψυχή και η κινητήριος δύναμη του οργανισμού και δίπλα τους πάντα συνοδοιπόρος, εμψυχωτής, καθοδηγητής και ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε αυτό το ταξίδι, η διαχειρίστρια του, Δήμητρα Χριστοπούλου. Μας μίλησε για το όραμα του οργανισμού, τις δράσεις του, τις αποδόσεις σε ιδρύματα και οργανισμούς, αλλά και τον τρόπο που μπορούμε όλοι μας να προσφέρουμε εθελοντικά για τον συνάνθρωπο, την κοινωνία, τον τόπο μας.

Ποια είναι η διαφοροποίηση του φιλανθρωπικού οργανισμού “Σκοπός Ζωής” από άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις;

Οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί, αν όχι όλοι οι περισσότεροι, εστιάζουν στην στήριξη συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων και δράσεων (π.χ. παιδιά, ηλικιωμένους, άστεγους, κ. α)Δεν έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν οικονομικά κάποιον άλλο φιλανθρωπικό οργανισμό. Ζητούν τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού, του κόσμου, των δημοτικών αρχών, των επιχειρήσεων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν.

Ο "Σκοπός Ζωής" βλέπει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Θέλουμε να τον αφυπνίσουμε, να γίνει δημιουργικός, αποτελεσματικός, παραγωγικός, ενεργητικός, να ξυπνήσει τη φαντασία του και μέσα από όλο αυτό να μπορέσει να βοηθηθεί και να βοηθήσει τον διπλανό του κυριολεκτικά, μιας και γνωρίζει τις ανάγκες του τόπου του καλύτερα από τον καθένα, αφού σε κάθε δράση μας η απόδοση γίνεται στον τόπο διεξαγωγής της .

Παράλληλα στηρίζουμε και φιλανθρωπικές οργανώσεις όπου μπορούμε και εφόσον μας ζητηθεί βοήθεια όπως : ΦΛΟΓΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ κ.ά.

Ποιο είναι το κυριότερο μήνυμα που θέλετε να περάσετε για τον κόσμο, την κοινωνία και το μέλλον ως φιλανθρωπικός οργανισμός;

Βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Εστιάζουμε μέσα από την διαφορετικότητα μας σε αυτά που μας ενώνουν.

Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια.

Το τελευταίο είναι και το moto μας, πάνω σ' αυτό δουλεύουμε και προσπαθούμε ως φιλανθρωπικός οργανισμός. Σκοπός μας είναι μέσα από τις δράσεις μας, τα σεμινάρια που διοργανώνουμε και την ομαδικότητα, να ενθαρρύνουμε τους εθελοντές μας να προάγουν το ταλέντο τους ως δημιουργοί και καλλιτέχνες, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, ενώ παράλληλα θα βοηθούν την τοπική κοινωνία στην οποία ζουν. Διπλό όφελος για εκείνους και τον συνάνθρωπό τους.

Πόσους εθελοντές έχετε και που δραστηριοποιήστε; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος αν θέλει να προσφέρει και να γίνει εθελοντής σας;

Δραστηριοποιούμαστε σε 16 δήμους και οι εθελοντές μας είναι περίπου 400. Η δράση μας ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, μέχρι σήμερα έχουμε διεξάγει δράσεις σε 16 δήμους πανελλαδικά και έχουμε την τύχη να έχουμε κοντά μας 400 εθελοντές, ανθρώπους που έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Όσον αφορά στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να γίνει εθελοντής μας, είναι απλά, αρκεί να έχει καταρχήν χρόνο και διάθεση να προσφέρει στον συνάνθρωπό του και φυσικά όποτε αυτό του είναι εφικτό. Εθελοντές μας είναι φοιτητές, συνταξιούχοι αλλά και επαγγελματίες που έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού και με την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους στον τομέα τους, βοηθούν την ομάδα μας. Αν θέλει κάποιος να γίνει εθελοντής αρκεί να στείλει email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  .

Στο site σας είδα ότι εκτός από τους εθελοντές, έχετε και εθελοντές-συνεργάτες. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό πρακτικά; Ποια η διαφορά από τον εθελοντή;

Όταν κάποιος είναι εθελοντής μας μπορεί με την φυσική του παρουσία ή τις γνώσεις του να βοηθήσει τις δράσεις μας.

Όταν είναι εθελοντής-συνεργάτης εκτός από τα παραπάνω στηρίζει και οικονομικά τον οργανισμό μας προσφέροντας τις δημιουργίες ή τις υπηρεσίες του. Οι συνεργάτες -εθελοντές, είναι επαγγελματίες που εκτός από την ανάγκη τους να προσφέρουν, θέλουν να παράγουν έργο. Είναι συνήθως δημιουργοί, καλλιτέχνες ή πάροχοι υπηρεσιών που θέλουν να αναδείξουν το ταλέντο ή το έργο τους μέσα από τις φιλανθρωπικές μας εκδηλώσεις και παράλληλα να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέχρι σήμερα έχουμε διεξάγει πάνω από 60 φιλανθρωπικά bazaar, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με σημαντικότατο κοινωφελές έργο και απόλυτη διαφάνεια. Στο site μας www.skoposzois.gr  θα βρείτε και αναλυτικότερα τις δράσεις και τις αποδόσεις μας σε σημαντικούς οργανισμούς και ιδρύματα της χώρας μας. Ενώ τα βήματα για το πώς μπορεί κάποιος να έρθει στην ομάδα μας και να γίνει εθελοντής, αλλά και συνεργάτης θα τα βρει εδώ: https://skoposzois.gr/gine-ethelodis-sinergatis/ 

Εθελοντές σας είναι και επαγγελματίες συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, δημιουργοί, τραγουδιστές. Στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι και ο καλλιτεχνικός ακόμα περισσότερο, πώς τους στηρίζεται; Ποια είναι η συμβολή σας γενικότερα αλλά και την περίοδο αυτή που διανύουμε;

Σε όλους τους συνεργάτες μας καλύπτουμε πλήρως τα έξοδα τους για την δράση στην οποία συμμετέχουν σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν.

Κάποιοι συνεργάτες μας επιθυμούν μόνο την προβολή και την προώθηση τους προκειμένου να γίνουν γνωστοί μέσα από τις δράσεις και το έργο τους, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους. Υπάρχουν εθελοντές-συνεργάτες μας που έχουν δημιουργήσει τις δικές τους επιχειρήσεις έχοντας ξεκινήσει με εμάς.

Υπάρχουν όμως μερικοί που χρειάζονται οι ίδιοι βοήθεια έτσι ο "Σκοπός Ζωής" τους στηρίζει για την προσφορά τους ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ποια θεωρείται ότι είναι η σημαντικότερη δράση σας, καθώς και η πιο αξιοσημείωτη απόδοση που έχετε κάνει ως τώρα σαν φιλανθρωπικός οργανισμός;

'Ολες οι δράσεις μας είναι σημαντικές γιατί καλύπτουν αποδεδειγμένα ανάγκες συνανθρώπων μας. Αν με ρωτάτε για την υψηλότερη δωρεά μας, δόθηκε από την συναυλία που πραγματοποιήθηκε μόνο με εθελοντές στον δήμο Αγρινίου στον κινηματογράφο "ΕΛΛΗΝΙΣ" χωρητικότητας 400 ατόμων για την στήριξη του Κέντρου Εικαστικής Παρέμβασης "ΙΘΑΚΕΣ".

Μιλήστε μου για τη δράση σας “Αλυσίδα τροφίμων” που αφορά σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, που ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας. Έχει καρποφορήσει αυτή σας η ενέργεια; Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος αν θέλει να προσφέρει;

Σε συνεργασία με κοινωφελής οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα που συνεργαζόμαστε, καταγράψαμε από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας 170 άτομα και 1009 οικογένειες που χρειάζονται στήριξη σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και δημιουργήσαμε μια αλυσίδα τροφίμων όπου στο κέντρο βρεθήκαμε εμείς ως αποδέκτες των χορηγιών, από εταιρείες που θέλησαν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας προσφέροντας σε είδος ή σε δωροεπιταγές και τους οργανισμούς, ιδρύματα και οικογένειες που πιστοποιημένα έχουν ανάγκη, ευπαθείς ομάδες,  μονογονειακές οικογένειες, οικογένειες με άνεργους γονείς,ηλικιωμένους. Στόχος μας είναι να μην μείνει κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς τρόφιμα και χωρίς τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες αποδόσεις σε τρόφιμα στον ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων.Αν θέλει κάποιος μεμονωμένα ή μια εταιρεία να προσφέρει στη δράση μας αρκεί να μπει στο πεδίο https://skoposzois.gr/kane-mia-dorea/  του site μας και να κάνει μια δωρεά ή να καλέσει στο 213 044 3768 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να κάνει τη δωρεά του σε είδος.

Συμμετείχατε για δεύτερη φορά στην “Παγκρήτια Έκθεση” στον Πειραιά , 11-19 Ιουλίου. Που θα γίνει η απόδοση;

Όλες μας οι αποδόσεις δίνονται για την στήριξη ευπαθών ομάδων του Δήμου ή του νομού που λαμβάνουν χώρα οι δράσεις μας.

Με την φετινή μας συμμετοχή στην Παγκρήτια έκθεση στηρίζουμε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Πειραιά. Πέρυσι στηρίξαμε το ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ.

Πείτε μας για τις δράσεις που συντονίζεται για το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν “ιερό σκοπό” και άκρως επίκαιρο, μια και οι ανάγκες για υγειονομικό και ιατρικό υλικό είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Αποφασίσαμε φέτος με τις δράσεις μας στη Θεσσαλονίκη να προσφέρουμε υγειονομικό υλικό στο πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παπανικολάου

Ενημερώσαμε για αυτήν μας την απόφαση τον φορέα όπως οφείλουμε.

Ενώ έχουμε θετική απάντηση εκκρεμεί ακόμη η επικύρωση από το διοικητικό τους συμβούλιο και όπως καταλαβαίνετε αυτό μας κρατάει πίσω.

Είστε ένας οικονομικά αυτοδύναμος οργανισμός, που προσπαθεί μέσα από τις δράσεις του να παρέχει διπλή στήριξη τόσο στους συνεργάτες-εθελοντές του που πλήττονται επαγγελματικά, όσο και σε ευπαθείς ομάδες, οργανισμούς, ιδρύματα. Έχετε επιπλέον στήριξη; Είναι εύκολος ο δρόμος για έναν φιλανθρωπικό οργανισμό προκειμένου να του παραχωρηθούν χώροι για να διεξάγει τις δράσεις του; Έχει κρατική ή ιδιωτική στήριξη;

Ο δρόμος κάθε άλλο παρά εύκολος είναι ειδικά τώρα.

Οι χώροι που μας παραχωρούνται είναι ελάχιστοι και δεν λαμβάνουμε κρατική η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στηριζόμαστε αποκλειστικά στους συνεργάτες-εθελοντές μας και σε επιχειρήσεις που είναι χορηγοί στις δράσεις μας. Ο κόσμος αντιμετωπίζει τον εθελοντισμό με καυχυποψία, στην Ελλάδα, πιθανόν έχει δίκιο, αλλά ο “Σκοπός Ζωής” λειτουργεί με απόλυτη διαφάνια στις αποδόσεις του και έχει παράγει αποδεδειγμένα κοινωφελές έργο, όχι μόνο στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη, αλλά στηριζοντας πάνω από όλα τους εθελοντές του, ακολουθώντας το νόμο της ανταπόδοσης.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για όσους θέλουν να γίνουν μέρος του φιλανθρωπικού οργανισμού “Σκοπός Ζωής”;

Να βρουν τον προσωπικό τους "Σκοπό Ζωής" και να γίνουμε συνοδηπόροι.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος ενισχύοντας οικονομικά τον “Σκοπό Ζωής”;

Όπως ανέφερα και παραπάνω είναι ευπρόσδεκτη κάθε προσφορά ακόμα και 1€ προκειμένου να μπορούμε να βοηθάμε ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να κάνει την δωρεά του απευθείας εδώ https://skoposzois.gr/kane-mia-dorea 

 

Author

Δώρα Ρουμελιώτη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με Εμάς

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του morethanawoman.gr στο email info@morethanawoman.gr

Δείτε περισσότερα

Twitter Feed

Διαγωνισμός: Τρεις τυχερές θα κερδίσουν ένα "Τhank You Box" με 4 ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα Essence… https://t.co/yRRJgBSwe8
Copy-Paste: τo go-to look που θα αντιγράψουμε και θα φορέσουμε το φθινόπωρο https://t.co/D6tvACOjs6 https://t.co/8WEbkW5TMg