Θρησκευτικός γάμος: Επί της διαδικασίας...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Επιτέλους πήρατε τη μεγάλη απόφαση; Διαβάστε τώρα τι "προστάζει" η σχετική γραφειοκρατία.

1. Κατ' αρχάς, ζητήστε αμφότεροι την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης, απευθυνόμενοι είτε σε Κ.Ε.Π. είτε στο Δήμο όπου έχετε την οικογενειακή μερίδα σας.

2. Πηγαίνετε με δύο μάρτυρες ο καθένας στις ενορίες στις οποίες ανήκετε, ώστε να σας εκδοθεί το πιστοποιητικό αγαμίας. Οι μάρτυρες (οι οποίοι δεν πρέπει να είναι συγγενείς πρώτου βαθμού) θα κληθούν να δηλώσουν υπεύθυνα, υπογράφοντας στο έντυπο που θα τους δώσει ο ιερέας, ότι δεν είστε παντρεμένη/ος, ενώ θα ζητηθεί κι από εσάς η ίδια δήλωση. Σε περίπτωση προηγούμενου γάμου, πολιτικού γάμου ή χηρείας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας και τα αντίστοιχα έγγραφα.

3. Δημοσιεύετε την αναγγελία του γάμου σας σε εφημερίδα, όπου θα πρέπει να αναγράφονται: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, τόπος γέννησης και τόπος κατοικίας, καθώς και η περιοχή στην οποία θα τελεστεί το μυστήριο. Η δημοσίευση πρέπει όμως να γίνει το νωρίτερο 3 μήνες πριν και το αργότερο 15 μέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία.

4. Πάρτε παράβολο χαρτοσήμου αξίας 15 euro από την εφορία και καταθέστε το στην Αρχιεπισκοπή της ενορίας σας, μαζί με την αναγγελία γάμου, φωτοτυπίες των ταυτοτήτων σας και τα πιστοποιητικά αγαμίας.

5. Πηγαίνετε στην εκκλησία που θα γίνει ο γάμος και εκεί ο ιερέας θα σας ετοιμάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τις άδειες, αλλά και την αμετάκλητη δήλωση για το επώνυμο που θα φέρουν τα παιδιά σας.

6. Τέλος, πηγαίνετε στην Αρχιεπισκοπή όπου ανήκει η εκκλησία με όλα τα παραπάνω, ώστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: 210 3352300
Υπουργείο Εσωτερικών: 213 1364000 (για επικοινωνία με δήμους ή κοινότητες).
Τηλεφωνική γραμμή Εξυπηρέτησης του Πολίτη: 1500.

Author

Ελευθερία Κανακάκη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με Εμάς

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του morethanawoman.gr στο email info@morethanawoman.gr

Δείτε περισσότερα

Twitter Feed

Διαγωνισμός: Τρεις τυχερές θα κερδίσουν ένα "Τhank You Box" με 4 ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα Essence… https://t.co/yRRJgBSwe8
Copy-Paste: τo go-to look που θα αντιγράψουμε και θα φορέσουμε το φθινόπωρο https://t.co/D6tvACOjs6 https://t.co/8WEbkW5TMg