Καινοτόμος θεραπεία για επιθετικό καρκίνο μαστού

Γράφτηκε από την  Μαϊ 28, 2014

Οι επιστήμονες από το εργαστήριο Cold Spring Harbor της Νέας Υόρκης, ευελπιστούν να αναπτύξουν μια θεραπεία για επιθετικό καρκίνο μαστού.

Η θεραπεία αυτή θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ένα συγκεκριμένο καρκίνο του μαστού ο οποίος είναι θετικός στην πρωτεΐνη HER2.

Πρόκειται για μια ασθενή στις τέσσερις, στις οποίες ο καρκίνος υπερεκφράζει μια πρωτεΐνη η οποία ακούει στο όνομα HER2.

Μέχρι στιγμής η θεραπεία εκλογής είναι το φάρμακο Herceptin, σε πολλές όμως περιπτώσεις έπειτα από το πέρασμα μερικών ετών ο καρκίνος αποκτά ανοσία στη θεραπεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο καρκίνος που είναι θετικός στην πρωτεΐνη HER2 έχει χειρότερη πρόγνωση συγκριτικά με άλλους τύπους καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων, έχουν βρει λύση στο να αναστέλλουν μια άλλη πρωτεΐνη, η οποία λέγεται PTP1Bκαι υπερεκφράζεται στις γυναίκες που έχουν καρκίνο μαστού θετικό στην πρωτεΐνη HER2.

Ο NicholasTonks (καθηγητής) και η έμπειρη ομάδα του, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ποντίκια τα οποία είχανε θετικό καρκίνο του μαστού σε πρωτεΐνη HER2. Η αντιμετώπιση αυτή έγινε με ένα αναστολέα της πρωτεΐνης PTP1B, η οποία ονομάζεται MSI-1436 (trodusquemine).

Αυτό που αντιλήφθηκαν ήταν ότι οι όγκο έπαψαν να αυξάνονται και η μετάσταση στον πνεύμονα αποφεύχθηκε.

Ο καθηγητής Δρ. NicholasTonks , οποίος είχε ανακαλύψει πριν 25 χρόνια το ένζυμο PTP18, αποτελεί ένας πολύ ενδιαφέρον ερευνητής όσον αφορά τη δημιουργία φαρμάκων.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο Δρ. Nicholas Tonks, θα μπορούσε να συμβάλλει στον αγώνα κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

 

Πηγή:breast-cancer.gr

Δώρα Ρουμελιώτη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας