11+1 μύθοι στο σεξ

Γράφτηκε από την  Ιαν 14, 2016

Οι διάφοροι μύθοι που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το σεξ, όχι μόνο μας καταδυναστεύουν, αλλά τις περισσότερες φορές μας δημιουργούν και προβλήματα.

Εδώ καταρρίπτουμε τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από το σεξ!

Μύθος 1: Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας.

Ο μύθος ότι το μέγεθος παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας ενισχύει τη σημασία που αποδίδουν οι ίδιοι οι άντρες στο μέγεθος του πέους. Σημαντικό είναι όχι το μήκος αλλά το πάχος του πέους (εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια). Αν και το πώς νιώθουμε για το σώμα μας επηρεάζει τη σεξουαλική μας ικανοποίηση πολύ περισσότερο από ό,τι τα αντικειμενικά σωματικά χαρακτηριστικά.

Μύθος 2: Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι συχνά μόνο στους άντρες.

Σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες οφείλεται στην έλλειψη κάποιων ορμονών, (των ανδρογόνων), που σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία. Απλώς, στον άντρα, σε αντίθεση με την γυναίκα, τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα.

Μύθος 3: Η επιλογή του συντρόφου στηρίζεται στη σεξουαλική του επίδοση.

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι η σεξουαλική επίδοση είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να τους προτιμήσει μία γυναίκα. Ωστόσο, η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τους άντρες στους οποίους διακρίνουν χαρακτηριστικά άσχετα με την σεξουαλική επίδοση, που οι ίδιες αξιολογούν ως σημαντικά.

Μύθος 4: Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ.

Πολλοί άντρες πιστεύουν πως μπροστά σε μία ελκυστική γυναίκα πρέπει πάντα να είναι σε θέση να έχουν στύση. Αυτό δεν είναι αλήθεια, π.χ. μπορεί ο άντρας να αισθάνεται κόπωση, μπορεί να επιθυμεί να αναπτύξει πρώτα οικειότητα και συναισθηματική σχέση με τη γυναίκα, μπορεί να μην επιθυμεί να απιστήσει, να έχει ενοχές ή να μην του αρέσουν οι συγκυρίες κ.ά..

Μύθος 5: Η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού η σεξουαλική επαφή δεν έχει χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον συχνά προκαλείται στύση, αλλά είτε χάνεται κατά τη διείσδυση ή κατά τη διάρκεια της επαφής, πριν από την ολοκλήρωση, είτε λόγω πρόωρης εκσπερμάτισης. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ύπαρξης ή μη αρκετής επιθυμίας, είτε λόγω άγχους να εντυπωσιάσει τη γυναίκα ή απλώς επέδρασαν τυχαίοι λόγοι.

Μύθος 6: Το σεξ είναι καθημερινό στους περισσότερους ανθρώπους.

Το ότι το σεξ είναι καθημερινή δραστηριότητα δεν ισχύει για την πλειοψηφία των ατόμων που είτε είναι σε σχέση είτε συζούν. Φαίνεται πως τα περισσότερα ζευγάρια, στην καλύτερη περίπτωση, κάνουν σεξ 1 φορά την εβδομάδα.

Μύθος 7: Ο άνδρας πρέπει να φέρνει πάντα την γυναίκα σε οργασμό.

Η επίμονη προσπάθεια επίτευξης οργασμού και η επικέντρωση σε αυτόν μπορεί να μειώσει την ευχαρίστηση και των δύο συντρόφων, ακόμη και να καταστρέψει τη σεξουαλική σχέση.

Μύθος 8: Το λεγόμενο σημείο G, υπάρχει σε όλες τις γυναίκες.

Η αλήθεια είναι ότι η ύπαρξή του δεν υφίσταται. Η ιδέα του σημείου G, είναι καθαρά υποκειμενική. Γι' αυτό και άλλοτε εντοπίζεται και άλλοτε όχι.

Μύθος 9: Η σωματική επαφή απαιτεί σεξουαλική πράξη.

Όχι, κάθε σωματική επαφή δεν είναι προμήνυμα της σεξουαλικής πράξης. Μπορεί να είναι απλά έκφραση συναισθηματικής ανάγκης, ανάγκη για συντροφικότητα την συγκεκριμένη στιγμή, ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά με τον σύντροφό μας.

Μύθος 10: Η γυναίκα δεν πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα στο σύντροφό της για σεξουαλική επαφή.

Το σεξ είναι ένα παιχνίδι συντρόφων. Δεν υπάρχει σεξουαλικός αρχηγός. Άρα η γυναίκα μέσα στη ψυχοσωματική ανάγκη της να εκφραστεί έχει το δικαίωμα να δείξει στον ερωτικό της σύντροφο ότι τον θέλει και τον ποθεί.

Μύθος 11: Η γυναίκα πρέπει πάντα να ανταποκρίνεται στο σεξουαλικό κάλεσμα του συντρόφου της.

Όπως ο άνδρας έχει το δικαίωμα να μην έχει ερωτική επιθυμία όπως προαναφέραμε όλες τις ώρες, το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα. Έχουν περάσει τα χρόνια που η συμβουλή των γιαγιάδων μας ήταν «αν θέλεις να τον έχεις πρέπει να τον ικανοποιείς όποτε εκείνος θέλει».

Μύθος 12: Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι το κλειδί για «φανταστικό» σεξ.

Ο άνδρας μπορεί να φτάνει κάθε φορά σε οργασμό μέσω της εκσπερμάτισης, στη γυναίκα όμως που λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά αυτό δεν ισχύει, χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο ταυτόχρονος οργασμός λοιπόν, είναι ένας μύθος από μόνος του, δεν υπάρχει!

 

Ζωγραφιά Αντωνιάδου MSc, υπ.PhD,

Ψυχαναλύτρια-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

www.zografia-andoniadou.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 697-1939249

Ζωγραφιά Αντωνιάδου

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας