Γυναίκα: πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

Γράφτηκε από την  Μαρ 08, 2016

Αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, σύμβολο της ζωής και της αναγέννησης, της ομορφιάς και του έρωτα.

Μια από τις πιο ευγενικές και υψηλές αποστολές για μια γυναίκα είναι το να εμπνέει άλλους. Σε αυτή την πνευματική δραστηριότητα η γυναίκα χρησιμοποιεί την πιο υψηλή γυναικεία δύναμη, την διαίσθησή της. Η γυναίκα της οποίας η διαίσθηση είναι δραστήρια και η οποία δεν ταράσσεται από προσωπικά συναισθήματα ούτε ασχολείται πολύ με διανοητική εργασία, μπορεί να υψωθεί στις φωτισμένες σφαίρες του υπερσυνειδητού, από τις οποίες μπορεί να συλλάβει σταθερές αξίες και ουσιαστικά αλήθειες. Μερικές φορές είναι πραγματικά ικανή να προβλέψει το μέλλον με το να διαισθανθεί τάσεις που προετοιμάζονται να γίνουν φανερές στον ορατό κόσμο.

Η γυναίκα, λοιπόν, μπορεί να κάνει καλή χρήση της γυναικείας φύσης της σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι ιδιαίτερα αναγκαίο στην εποχή μας, κατά την οποία ο πολιτισμός μας βασίζεται πάρα πολύ πάνω σε ανδρικές ιδιότητες. Η ανδρική πλευρά έχει πολλά να επικαλεστεί, στο ενεργητικό της είναι δυναμική, εποικοδομητική και προοδευτική. Ας αναγνωρίσουμε αυτά τα καλά σημεία,ας αναγνωρίσουμε επίσης τις υπερβολές και τα μειονεκτήματά της. Η τάση του άντρα για επιβολή, η δίψα για κυριαρχία και δύναμη και η ορμητικότητα των μαχητικών ενεργειών, δημιουργούν σκληρότητα και ωμότητα, πολέμους και καταστροφή. Αντίθετα, η ειδική λειτουργία της γυναίκας είναι αυτή της προφύλαξης. Αυτή υπερασπίζεται τη ζωή, την συντηρεί και την μεταβιβάζει.

Γι’ αυτό, στην ανθρώπινη κοινωνία, χρειαζόμαστε κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην περιπετειώδη και δημιουργική ορμή του άνδρα και στην εξασφαλιστική, συμπαθητική προστατευτικότητα της γυναίκας.

Η γυναίκα, έχει μια σπουδαία κοινωνική αποστολή…είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τα πάντα…είναι πηγή έμπνευσης, δίνει ζωή, είναι σύντροφος, μητέρα, φίλη, εργαζόμενη κι όχι μόνο...

Χωρίς καθόλου να πάψει να είναι καλή σύζυγος και μητέρα, μπορεί βαθμιαία να βγει από το περιορισμένο περιβάλλον του σπιτιού και να επιδείξει μέσα στην κοινωνία την «πνευματική μητρότητα». Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να προσφέρει παρηγορητική αγάπη, συμπάσχουσα τρυφερότητα και κάποια θεραπευτική προστατευτικότητα στους συνανθρώπους της.

Όσο περισσότερο συνειδητοποιεί η γυναίκα αυτή την ευρύτερη αποστολή της τόσο καλύτερα θα την εκπληρώσει και τόσο πλησιέστερα θα προσεγγίσουμε όλοι μας την αληθινή «ψυχοσύνθεση της ανθρωπότητας», αυτήν την ολοκλήρωση, που θα καταστήσει δυνατούς πιο γαλήνιους και πιο ικανοποιητικούς τρόπους ζωής, περισσότερη θέρμη της πολιτιστικής έκφρασης και ανώτερες πνευματικές δυνατότητες.

Γιατί η ουσία είναι πως αληθινή φύση της γυναίκας είναι έμπνευση!

 

Ζωγραφιά Αντωνιάδου MSc, υπ.PhD,

Ψυχαναλύτρια-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

www.zografia-andoniadou.gr 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Τηλ.: 697-1939249

Ζωγραφιά Αντωνιάδου

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας