Ένα ελληνικό βραβείο από την Microsoft!

Γράφτηκε από την  Μαϊ 27, 2015

Κάθε χρόνο η Microsoft μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας YouthSpark κάνει έναν διαγωνισμό με τίτλο: "Challenge for Change", όπου ζητάει από νέους όλου του πλανήτη να δημιουργήσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο μέσω διαδικτύου και να βρουν τρόπο χρηματοδότησης, ώστε να βοηθήσουν στο να λυθούν τοπικά αλλά και παγκόσμια προβλήματα.

Μέσω των βραβείων αυτών κάθε χρόνο, η εταιρεία παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Φέτος πήραν μέρος χιλιάδες νέοι από 100 χώρες και δόθηκαν 10 βραβεία. Ένα από αυτά κέρδισε η μαθήτρια Γ' Λυκείου από τα Τρίκαλα, η Νεφέλη Στεφοπούλου, για το σχέδιό της «Project Linc», στόχος του οποίου είναι η αντιμετώπιση αλλά και η έλλειψη νερού σε πολλά σχολεία στην Αφρική. Η πρωτοβουλία της αυτή έχει ήδη συμβάλει στη δωρεά 7 φίλτρων νερού, τα οποία έχουν εγκατασταθεί σε δύο σχολεία στην Κένυα και τα οποία παρέχουν πόσιμο νερό σε τουλάχιστον 500 παιδιά, μέχρι τώρα.

 

Άννα Κουβαρά

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας