Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθινοπωρινή κουρτίνα

Γράφτηκε από την  Νοε 21, 2013

 Δημιουργήστε μια ημιδιαφάνεια

από κερωμένο χαρτί, που θα «ρίχνει» τα φύλλα του φθινοπώρου στο δωμάτιό σας, και… ξεχάστε την κλασική κουρτίνα!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: 

  • Κερωμένο χαρτί και χαρτί χειροτεχνίας
  • Βελόνα και κλωστή
  • Λευκό σελοτέιπ
  • Σίδερο ρούχων  

Κατασκευή:

1.Μετρήστε την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε και κόψτε τα ανάλογα, τετράγωνα κομμάτια από το λαδόχαρτο, υπολογίζοντας ότι θα χρειαστείτε δύο κομμάτια για κάθε πλαίσιο.

2.Τοποθετήστε ανάμεσα σε δύο φύλλα κερωμένου χαρτιού το κάθε φύλλο λαδόχαρτου και όλο αυτό ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού χειροτεχνίας.

3.Σιδερώστε τις ενωμένες πλευρές σε χαμηλή θερμοκρασία, λιώνοντας τις άκρες του κερωμένου χαρτιού τόσο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους τα φύλλα.

4.Στερεωστε τα πλαίσια με σελοτέιπ σε ένα τραπέζι με τη σειρά που θα κρεμαστούν.

5.Ράψτε τα πλαίσια μεταξύ τους με τη βελόνα να έχει φορά από πίσω προς τα εμπρός, ενώνοντάς τα στη μέση της κάθε πλευράς, και δέστε τους κόμπους στην πίσω πλευρά.

6.Ασφαλίστε την κουρτίνα στο παράθυρο, κολλώντας τις κλωστές από το πάνω μέρος των πλαισίων (η κλωστή περνά μέσα τους πάντα με φορά από πίσω προς τα εμπρός) στο πάνω μέρος του παραθύρου.

7.Φυλακίστε μια στιγμή στο χρόνο: τα φύλλα που πέφτουν θα φαίνεται σαν να περνούν από μπροστά σας καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Βιβλιογραφία: Martha Stewart’s

Encyclopedia of Crafts

Δώρα Ρουμελιώτη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας