como rastrear celular samsung galaxy s4 como hacer para leer conversaciones de whatsapp rastrear mi celular por su numero localizar celular mediante imei handy orten
Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου

Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των περισσότερων ατόμων. Είναι μία εποχή που περιμένουμε να έρθει και να φέρει μαζί της θετικά συναισθήματα, ήλιο, θάλασσα, όμορφες στιγμές και ανεβασμένη ψυχολογία. Όμως, όσο παράξενο και αν ακούγεται η κατάθλιψη ζει και υπάρχει και στους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στις ζωές πολλών ανθρώπων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, τα ποσοστά κατάθλιψης Παγκοσμίως αυξάνονται από Μάϊο μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για όλα αυτά που έχει ανάγκη ένα παιδί, για το πως πρέπει να φέρονται οι γονείς του σε αυτό, ποιες είναι οι κατάλληλες ‘’οδηγίες χρήσεως’’ που πρέπει να ακολουθεί το ζευγάρι και η οικογένεια. Σπάνια, όμως μιλάμε για τις ανάγκες που έχει ένας γονέας του σήμερα, ανάγκες τόσο σωματικές όσο και ψυχοσυναισθηματικές. Μάλιστα όχι μόνο σιωπούμε γύρω από αυτές τις ανάγκες, αλλά το θεωρούμενο και δεδομένο ότι κάποιες απλώς δεν θα ικανοποιηθούν.

Σήμερα, επέλεξα να ασχοληθώ με τις ανάγκες που έχει μία μητέρα του σήμερα, ανάγκες που πάντα είχε, έχει και θα έχει μία μητέρα, γυναίκα, σύντροφος, εργαζόμενη, κόρη, αδερφή. Γιατί μία μητέρα μπορεί να είναι όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, καθώς και οι εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει μέσα της μία γυναίκα είναι πολλές φορές αποτέλεσμα της έλλειψης ικανοποίησης και κατανόησης αυτών των αναγκών από τους άλλους.

Ο ρόλος της μητέρας με τον ρόλο της γυναίκας είναι αυτός που οδηγεί και στις περισσότερες συγκρούσεις, δημιουργώντας στην γυναίκα ενόχες πως όχι μόνο δεν είναι καλή μαμά, αλλά πως δεν τι αξίζει να ικανοποιηθούν οι βασικές της γυναικείες ανάγκες, αν δεν ικανοποιούνται στο έπακρο οι ανάγκες του παιδιού της. Μία μητέρα, λοιπόν του σήμερα χρειάζεται να πάρει και όχι μόνο να δώσει τόσο από το παιδί της, κυρίως όμως από τον σύντροφό της καθώς και από τον ίδιο της τον εαυτό.

Ας δούμε ποια είναι αυτά που χρειάζεται μία μητέρα:

- Μία τρυφερή αγκαλιά στο τέλος κάθε ήμέρας. Κάποιες φορές η αφή είναι πιο σημαντική από κάθε άλλου είδους λέξη ή πράξη. Μία αγκαλιά από τον σύντροφό, το παιδί, την φιλή, ακόμα και το σκυλί είναι απαραίτητη για να χαρίσει σε μία μητέρα την ανατροφοδότηση που χρειάζεται για την σωματική και συναισθηματική ενέργεια που έχασε κατά την διάρκεια της ημέρας.

- Χρόνο για να φροντίσει και να περιποιηθεί τον εαυτό της. Είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά στις γυναίκες που γίνονται πρώτη φορά μητέρες, να παραμελούν την φροντίδα του εαυτού τους, την εξωτερική τους εμφάνιση και το σώμα τους, αφού βασική τους προτεραιότητα είναι η φροντίδα και η ασφάλεια του παιδιού. Μη ξεχνάμε, όμως, πως η γυναίκα έχει άναγκη από περιποίηση, από το να βλέπει και να αισθάνεται τον εαυτό της όμορφο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

- Κατανόηση από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Αυτό που οι περισσότερες μητέρες χρειάζονται να ακούσουν είναι η φράση ‘’Καταλαβαίνω πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος σου’’. Αυτή η φράση είναι για τις μητέρες πιο πολύτιμη ακόμη και από την πρακτική βοήθεια που μπορεί να τις προσφέρει κάποιος στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Κάθε γυναίκα έχει ανάγκη από ένα ‘’μπράβο’’ και ένα ‘’σε καταλαβαίνω’’. Αυτή είναι η επιβράβευσή της.

- Ανάγκη να εργάζεται και να δημιουργει και εκτός σπιτιού. Πολλές γυναίκες όταν γίνονται μητέρες ξεχνούν τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική τους ζωή. Η εργασιακή ταυτότητα ειίναι πολύ σημαντική καθώς καθορίζει τον χαρακτήρα και την αυτοαξία του ατόμου. Η γυναίκα όταν εργάζεται νιώθει πιο αυτόνομη και δημιουργική και έτσι μπορεί να ανταπεξέλθει και καλύτερα στις υποχρεώσεις της οικογένειας.

- Σεβασμό και αγάπη από τον σύντροφό της. Η αγάπη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η κατανόηση των αναγκών της και η αποδοχή από τον σύντροφο, μπορεί να γεμίσει μία μητέρα με χαμόγελο, δύναμη, αισιοδοξία και αυτοπεποιθηση για το μέλλον. Εξυψώνει τον συντροφικό της ρόλο, φέρνει πιο κοντά το ‘’μαζί’’ του ζευγαριού.

- Ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματά της. Η καθημερινότητα τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς και τα συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά, συσσωρεύονται σε μία μητέρα. Έχει ανάγκη να βρει τρόπους λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας για να εκφράσει όλα όσα αισθάνεται, χωρίς ντροπή, χωρίς φόβο, χωρίς επικριτική φωνή. Να τα μοιραστεί με τον σύντροφό της, την φίλη της, την αδερφή της. Να τα μοιραστεί με τον ίδιο τον εαυτό της, κλαίγοντας, φωνάζοντας, γελώντας ή και ακόμα γράφοντας τις σκέψεις της σε ένα χαρτί.

- Αυτοεκτίμηση και μείωση των προσδοκιών. Ένας ρόλος την φορά. Μία μητέρα με ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτήσεις από τον εαυτό της, μαθαίνει να ακούει το σώμα της, τις ανάγκες της, κάνει όλα όσα θέλει και μπορεί και όχι όσα απαιτούν οι ρόλοι της. Μία μητέρα μπορεί να είναι πολλοί ρόλοι μαζί. Αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη είναι να μπορεί να διαχωρίζει τους ρόλους της, να ζει έναν την φορά και να νιώθει καλά με αυτό.

Τελικά, όλες οι μητέρες χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο, να αγαπούν αυτό που είναι και όλα όσα έχουν καταφέρει. Απλά, να αγαπούν τον εαυτό τους!

Όχι! Δεν αναφέρομαι στη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ...Αναφέρομαι σε εκείνη την λίστα που είναι πραγματικά σημαντικό να κρατάει ο καθένας μας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει καθημερινά σε αυτό που ονομάζεται ζωή : η λίστα των προτεραιοτήτων μας.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να λένε πως οι σχέσεις χρειάζονται κόπο και πολλή προσπάθεια για να διατηρηθούν στο χρόνο. Η αλήθεια είναι αυτή. Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι πως δεν πρέπει να "τεμπελιάζουμε" για την σχέση μας. Να προσπαθούμε γι’ αυτήν καθημερινά. Να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει όταν αυτή πηγαίνει καλά, αλλά και αντίθετα τι μικρά λάθη κάνουμε, ασυνείδητα πολλές φορές, τα οποία την φθείρουν.

Το Φθινόπωρο αποτελεί για πολλούς έναν ακόμη ‘’Γενάρη’’, την έναρξη μίας νέας περιόδου, που φέρνει μαζί της νέους στόχους, όνειρα, αλλά και ‘’πρέπει’’, τα οποία οφείλουμε να υλοποιήσουμε.

Είναι αυτό που μας κουβαλάει όλο τον χρόνο. Σε αυτό θα στηριζόμαστε και φέτος το καλοκαίρι, μαζί με αυτό θα δημιουργήσουμε όλες τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις. Δεν πιστεύεις πως ήρθε η στιγμή φέτος το καλοκαίρι να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το σώμα σου; Μήπως ήρθε η στιγμή να αποβάλλεις την ανησυχία σου για το πως θα εμφανιστείς στη θάλασσα και να εστιάσεις στο πως θα απολαύσεις στο έπακρο τις βουτιές σου;

Η εβδομάδα ξεκίνησε. Τι θα έλεγες να ασχοληθείς με κάποια δραστηριότητα που θα γεμίσει τις ημέρες σου με όμορφα συναισθήματα;

Η ζωή του καθενός είναι γεμάτη από ψευδαισθήσεις, ίσως επειδή η αλήθεια συχνά μας φαίνεται αβάσταχτη. Κι όμως, η αλήθεια είναι τόσο αναγκαία, που η άγνοιά της έχει υψηλό κόστος, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή σοβαρών ασθενειών.

Calendar

« Σεπτέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας