Όλα έχουν... τη ζωή τους!

Γράφτηκε από την  Οκτ 17, 2017

Πότε ήταν η τελευταία φορά που “ξεκαθάρισες” τα καλλυντικά σου; Αν έχουν περάσει... χρόνια ή και κάποιοι μήνες, αρκετά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς ίσως έχουν λήξει. Ειδικά η χρήση αλλοιωμένου concealer ή υγρού make up, εκτός από σοβαρούς ερεθισμούς στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή λοίμωξη! Πώς μπορείς, λοιπόν, να είσαι ήσυχη;

Κατ' αρχάς, όλες οι μεγάλες εταιρίες αναφέρουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους την ημερομηνία λήξης τους, που συμβολίζεται με τους αντίστοιχους αριθμούς δίπλα στο γράμμα Y (για το χρόνο) και Μ (για το μήνα).

Σε περίπτωση, τώρα, που η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος είναι μεγαλύτερη των 30 μηνών, τότε αυτό πρέπει να φέρει την ειδική σήμανση “PAΟ”, που σημαίνει Period-After-Opening ·δηλαδή, περίοδος ωφέλιμης χρήσης μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο το concealer όσο το υγρό make up πρέπει, μετά το άνοιγμά τους, να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος, μακριά από πηγές θερμότητας αλλά και το φως του ήλιου, την υγρασία και τον αέρα.

Τα “σημάδια” που θα σε κάνουν να τ' αντικαταστήσεις άμεσα είναι...

...το προϊόν να έχει γίνει πιο πηχτό

...να έχει ξεραθεί ή να έχει κάνει “πέτσα”

...να μυρίζει άσχημα

...να μην απλώνεται ομοιόμορφα, αλλά να αφήνει “γραμμώσεις”

...να διαχωρίζεται το έλαιο ή το νερό από το υπόλοιπο υλικό (18 μήνες ζωής έχει ένα προϊόν σε ελαιώδη μορφή και 12 μήνες όταν έχει ως βάση το νερό)

...να το έχεις χρησιμοποιήσει με βρώμικο σφουγγαράκι ή λερωμένα χέρια.

Έτσι κι αλλιώς, πέτα στα σκουπίδια οτιδήποτε σου προκαλέσει την παραμικρή ενόχληση ·νιώσεις “φαγούρα” ή δεις να εμφανίζεται στο δέρμα σου κοκκινίλα ή και έκζεμα! Τα καλλυντικά που πωλούνται , σε πολύ φτηνές τιμές, σε διάφορα συνοικιακά μαγαζιά ή επώνυμα πολυκαταστήματα, μοιάζει να αποτελούν “μια κάποια λύση” εν μέσω κρίσης, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Το κυριότερο; Δε φέρουν καμιά πιστοποίηση!

Δώρα Ρουμελιώτη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Beauty Videos

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας